Geen categorie

Zo maak je het echt gezellig in huis tijdens de strenge winter

De winter staat weer voor de deur, het wordt koud en donker. Het regent vaak en het waait hard, je zit vaker binnen. Een gezellige thuisomgeving is dan heel erg fijn, vooral tijdens deze vreemde tijd waarin we ook thuiswerken. Door het huis zo in te richten dat het gevoel van gezelligheid tot je dringt, wordt de sfeer thuis ontspannen en kan je lekker genieten van het vele thuis zijn.

Het interieur

Bij gezelligheid hoort warmte. Een houten, beton of laminaat vloer kan best koud aanvoelen aan de voeten in de winter. Dus heb je een van dat soort vloeren? Gebruik een zacht vloerkleed en leg die bij de bank en zorg dat je wat warms om je voeten hebt. Dan kan je optimaal genieten.

Als je (grote) ramen in de kamer hebt, is het bijna noodzakelijk om hier de juiste raambekleding voor te vinden. Ramen worden in de avond helemaal zwart en de mensen van buiten kunnen binnen alles zien. Door passende gordijnen op te hangen neem je al de nadelen weg en wordt de kamer in een keer een stuk gezelliger als het donker is. Zorg ervoor dat de gordijnen op maat zijn zodat het niet lelijk is en het alles afdekt.

Niet alles hoeft nieuw te zijn, breng daarom wat vintage spullen in de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een chique salontafel of een kroonluchter. Doordat te combineren met een moderne look creƫer je je eigen unieke woonkamer. Of kies voor een paar kleine dingetjes, zoals kaarsen, schilderijen of servies. Heb je geen vintage spullen? Er zijn genoeg vintage winkels in Nederland die voor een relatief lage prijs oude spullen aanbieden.

Zorg voor jezelf

Als je zelf niet ontspannen bent kan je het meestal ook niet gezellig hebben. Neem bijvoorbeeld een lekker warme douche of bad om alle stress te ontladen. Een klein slaapje kan ook nog wel eens helpen. Neem er een lekker kopje thee bij en je bent helemaal relaxed.

Kijk ten slotte een goede film of lees een boek om rustige sfeer in de kamer te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *