Mode

iPhone SE 2022 of Galaxy S21 Ultra

De onlangs gelanceerde iPhone SE 2022 kwam op de markt met een voorstel vergelijkbaar met dat van de Galaxy S21 Ultra: een “betaalbare” smartphone zijn, maar met functies die aanwezig zijn in high-end modellen. Beide hebben overeenkomsten in de technische fiche, zoals toegang tot het 5G-netwerk en draadloos opladen. De schermgrootte en het camerasysteem daarentegen zijn kenmerken die onderling verschillen; bekijk alle details in de onderstaande regels.

Scherm en ontwerp

Het uiterlijk van de telefoons is één van de grote verschillen. Sommigen geven de voorkeur aan het grote scherm met meer gebruik van Samsung en er is ook het publiek dat meer geïnteresseerd is in het kleine formaat van Apple’s mobiele telefoon. Het paneel is 4,7 inch in het Apple-model, dat hetzelfde ontwerp volgt als de iPhone 8, terwijl in de telefoon van de Zuid-Koreaanse fabrikant het scherm 6,4 inch is.

Samsung Galaxy S21 Ultra

Ook de schermtechniek is anders. De Galaxy S21 levert Full HD+ resolutie en moderne 2X Dynamic AMOLED-technologie (dezelfde als in de Galaxy S22), wat zorgt voor levendige kleuren en een hoog contrast. Aan de andere kant is de iPhone SE 2022 uitgerust met een Retina IPS LCD met HD-formaat resolutie.

Samsung loopt voorop, ook als het gaat om de verversingssnelheid. Het scherm van de S21 heeft 120 Hz, in tegenstelling tot de 60 Hz die aanwezig is in de Apple-telefoon. Dit betekent vloeiendere beelden op de telefoon van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het toestel heeft ook een hogere pixeldichtheid per inch: 403 PPI, terwijl de iPhone SE 326 PPI heeft. In de praktijk is het verschil met het blote oog niet waarneembaar.

Apple iPhone SE (2022)

Beide smartphones zijn kras- en slijtvast. De iPhone SE 2022 belooft echter meer duurzaamheid, aangezien Apple het toestel uitrust met hetzelfde glas als de iPhone 13. Voor nog meer duurzaamheid is er een apart iPhone SE 2022 hoesje.

Volgens het bedrijf is het de sterkste op de markt. Daarentegen levert de Galaxy S21 Ultra Gorilla Glass Victus, wat ook een goede weerstand geeft aan het product.

In tegenstelling tot de iPhone SE 2022 die een glazen achterkant heeft, is de Galaxy S21 Ultra op dat gebied bedekt met plastic. Vermeldenswaard is dat beide toestellen aluminium randen en een glazen front hebben. Voor meer bescherming is er een speciaal Samsung Galaxy S21 Ultra hoesje.

Camera’s

De Galaxy S21 Ultra is uitgerust met een driedubbele set camera’s aan de achterkant, terwijl de concurrent van Apple slechts één camera heeft. Zo biedt Samsung features die bij de iPhone SE 2022 niet mogelijk zijn, zoals de mogelijkheid om groothoekfoto’s te maken.

Het model van Samsung heeft een robuustere setup. Ondanks dat ze er eenvoudig uitzien, behalen de camera’s van de iPhone SE 2022 ook goede resultaten. Het is vermeldenswaard dat de achteruitrijcamera in staat is tot portretmodus (waardoor de achtergrond vervaagt), zelfs als er geen tweede sensor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *