Geen categorie

Een rc auto iets voor jou? Dit moet je weten

Als je een beginner bent in de wereld van afstand bestuurbare auto’s kan het best moeilijk zijn. Het is een geweldige hobby, maar voor een leek is het erg moeilijk om het te doorgronden. Om deze reden hebben we in dit artikel beschreven waar je als beginner allemaal op moet letten als je deze hobby wilt oppakken.

Het kiezen van je rc auto

Er zijn verschillende soorten rc auto’s en deze hebben ook verschillende eigenschappen. Je kunt ze op zich prima vergelijken met echte auto’s. Over het algemeen zijn er 4 verschillende soorten te onderscheiden, namelijk de rc auto’s, rc trucks, rc drift auto’s en rc rock crawlers. Het grootste verschil tussen de auto’s is hun on- en offroad capaciteiten. Daarnaast zitten de verschillen in het vermogen om te springen, de snelheid, te driften en het beklimmen van rotsen.

Welke grote neem je?

Daarnaast is de grote van de auto een belangrijke factor. De auto’s zijn eigenlijk allemaal op schaal gemaakt, maar sommige zijn een stuk groter dan anderen. Het rijden met een verschillende maat auto is zeker een andere ervaring. Je moet alleen wel goed bedenken of het handig is voor jou. Een grotere auto sla je minder makkelijk op en vervoer je ook minder makkelijk.

Kant en klaar of bouwpakket?

Tot slot is het nog te overwegen of je een kant en klare auto neemt of eentje die je zelf in elkaar moet zetten. Als je van sleutelen houdt is dit natuurlijk een goede keuze. Je weet dan gelijk alle in en outs van je auto. Houdt je echter meer van het rijden, dan is een kant en klare auto misschien beter. Enige nadeel is dat je moeilijk problemen kan opsporen als er iets stuk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *