Geen categorie

Een leven zonder energie is onvoorstelbaar

Energie hebben we allemaal nodig. Zonder energie zou je zonder verwarming zitten. Je zou niet kunnen douchen of je kleren kunnen wassen. Voor het verwarmen van water of het laten draaien van je wasmachine is er nou eenmaal energie nodig. Maar dit heb je ook nodig voor het bereiden van je eten, of je nu op gas kookt of op elektriciteit. De afgelopen jaren wordt er veel tijd en geld in duurzaamheid gestoken. Alles gaat een keer op, of het milieu wordt vervuild door het verwekken van de stoffen. Gelukkig zijn er inmiddels verschillende groene bronnen gevonden. U zou eens op de website van easyswitch kunnen kijken om een idee te krijgen.

 

Zonne-energie zorgt voor een schoner milieu

De zon is één van de belangrijkste. Of deze nu schijnt of niet, de aanwezigheid verdwijnt niet. Daarom kan je spreken van duurzaamheid, maar ook van schoon en kosteloos. Door zonne-energie te gebruiken, draag je bij aan een schoner milieu. Een belangrijk aspect is dat er bij deze bron veel minder CO2 wordt uitgestoten. Het is een milieuvriendelijke manier om energie en warmte op te wekken. Een zonneboiler en zonnepanelen zijn systemen die steeds meer gebruikt worden om de energie op te kunnen wekken. Vergelijk energie om te kijken wat het verschil in prijs is.

 

De wind geeft duurzame energie

Nederland is een zeer geschikt land voor windenergie, doordat het over het algemeen een vlak land is. De energie wordt opgewekt uit de windkracht. Er is bijna altijd wind, waardoor windenergie haast onuitputtelijk is. Het waait niet altijd even hard, hierdoor is de productie van de energie wel weer variabel. Met behulp van windmolens, ook wel windturbines genoemd, wordt de energie opgewekt. Omdat er meer wind is bij zee, worden de windturbines met groepen in een windturbinepark in de zee geplaatst. Ook als particulier kun je een windmolen laten plaatsen.

 

Warmte, biomassa en waterkracht

Andere energiebronnen zijn waterkracht, biomassa en warmte. De energie die uit water wordt opgewekt, verleent zich uitermate goed tot het omzetten in elektriciteit. Hiervoor is wel hoogteverschil en stroming nodig. In Nederland wordt er daarom minder energie met waterkracht geproduceerd. Biomassa verkrijg je door het vergisten van organische materialen als groenten en mest, waarna het kan worden omgezet tot elektriciteit en warmte. Bij deze productie, of uit fossiele brandstoffen komt warmte vrij. Ook al is dit niet direct duurzaam, door de efficiënte wijze van omzetten zorgt het wel voor een verlaging van de CO2-uitstoot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *